Stichting Meraih Bintang

Ondersteuning van de Stichting Meraih Bintang in 2011 en 2012

De Stichting Meraih Bintang heeft als doel weeskinderen en kansarme kinderen in de regio Pangandaran in West-Java Indonesië te laten deelnemen aan onderwijs zodat ze de mogelijkheid krijgen om een goede toekomst op te bouwen. Daarnaast richt de stichting zich op verbetering van de educatie in het algemeen en verbetering van de leefomstandigheden. Wijzijneenvooranderen heeft het bestuur van de stichting geholpen met het schrijven van een meerjarenplan.
De stichting heeft in 2012 een kleuterschool gebouwd in kampong Pananjung, oorspronkelijk bedoeld voor maximaal 40-50 leerlingen. De kleuterschool heeft heeft vandaag de dag 4 klaslokalen en biedt plaats aan 89 kinderen in de leeftijd van 4 – 6,5 jaar die hier gratis tweetalig (Indonesisch-Engels) onderwijs krijgen, 6 dagen per week. De school wordt officieel erkend door het Ministerie van onderwijs en is aangewezen als voorbeeldschool in de regio. Het onderhoud van de school en de salarissen van de leerkrachten, administratieve kracht en conciërge worden door de Stichting betaald.

Wijzijneenvooranderen heeft aan de bouw van deze school in 2011 2000 euro bijgedragen. Tevens heeft zij eind 2011 drie laptops gedoneerd voor deze school, deze laptops zijn ter beschikking gesteld door Wijzijnéén B.V.

meraih bintang

Schoolkinderen zingen lied voor Meraih Bintang